Home / Proizvodi / Filteri / HVAC filtracija

HVAC filtracija

Asortiman

  1. Džepni filteri
  2. Kasetni filteri
  3. Kompaktni filteri
  4. HEPA filteri

Pregled tehnologija

Džepni filteri

Džepni filteri služe za finu filtraciju u ventilacionim sistemima u zdravstvenim domovima, kupovnim centrima, javnim ustanovama, industrijskim pogonima, a pojavljuju se i u zahtevnijim ventilacionim sistemima bolnica i u nekim visokotehnološkim proizvodnjama.

Predfiltracija za kružne, centralne ventilacione sisteme, završna filtracija za obične sisteme kakvi su kompjuterske sobe, pozorišta i bioskopske dvorane, automobilska industrija, itd.

Kasetni filteri

Kasetni filteri su u većini slučajeva namenjeni gruboj filtraciji razreda G2 do G4, a koriste se i kao završni filteri u jednostavnijim ventilacionim sistemima ili pak kao zaštita finih džepnih ili kompaktnih filtera u ventilacionim sistemima.

Kompaktni filteri

Kompaktni filteri izrađeni su po postupku minipleat i omogućavaju velike protoke uz male padove pritiska, a uz odgovarajuću predfiltraciju obezbeđuju dugu životnu dob. U posebnim izvođenjima koriste se i u turbinama na gas.

Svi kompaktni filteri izrađeni su od visoko kvalitetnih sintetičkih, staklenih ili čak kompozitnih materijala za filtriranje i okvira od sintetičkih masa.

HEPA filteri

HEPA i ULPA filteri koriste se u čistim sobama (t.i. cleanrooms), u operacionim dvoranama, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji, mikrobiologiji, pri filtraciji opasnih materija, teških metala, kancerogenih prašina i sličnih privrednih grana, gde je sterilno okruženje uslov za određenu delatnost. Izrađeni su od visokokvalitetnih materijala po postupku minipleat. Okviri su izrađeni od pocinkanog lima, aluminijuma, nerđajućih limova, drveta (MDF) ili veštačke mase.